כתב וצילם משה ניר
על הר במיתר, מעל בית העלמין היישובי, התקיימה ביום שישי 14/2/25 תחרות רכיבה על אופניים כבר הרביעית במספר העונה, מבין שש. בשמונה וחצי בבוקר יצאו לדרך 38 רוכבים (3 נשים) מ-13 מקומות עבודה בנגב. מזג אוויר מצויין קידם את הספורטאים. לא קר, לא חם, בלי טיפת רוח, שמש חורפית נעימה בהפוגה של גשמים.
"שמח לראות אתכם בבוקר הקר, שכבר לא כל כך קר. מזג אוויר פצצה. מסלול מצויין", קידם רכז הליגה ניר פינקלשטיין את הבאים על קו הזינוק המישורי למרגלות ההר וביקש: "לא לברוח בסוף, יש פירות יבשים ושיהיה אחל'ה".
פינקלשטיין העביר את רשות הדיבור למנהל המסלול, הראל סוויסה, שהסביר: "מסלול באורך של 4.7 ק"מ בערך. מסלול מסומן פיקס. ארבע הקפות, 20 ק"מ בערך. שעה תחרות. נחמד מאוד, כשאתם מגיעים למעלה, כניסה צרה לסינגל בפיצול שבילים. אחרי הסינגל הראשון יש עלייה. שימו לב, תרימו את הראש. בחזור שביל 4 על 4 לכיוון חוות דרומי. קצת מחליק. שימו לב, אתם באים לפיניש. סיום בעלייה. שיהיה מרוץ מהנה".
כבר על ההתחלה, בעקומה הראשונה מהמישור למעלה ההר לכיוון יערות קק"ל, נטל את ההובלה, כהרגלו, הרוכב המוכשר והמקצועי, אריאל שלי, בעל החולצה הצהובה והוביל את החבורה לאורך כל הדרך. זאת, גם בהעדרו המפתיע של אביו משה (אחיו של יוסי שלי, מנכ"ל משרד ראש הממשלה בנימין נתניהו), בעל מסגריית אקספרס בעמק שרה בבאר שבע שמלווה אותו לכל התחרויות ותומך בו.
לשלי נצמד במקום השני רוכב חדש וחזק, העונה לשם מקסים סרדיוקוב, אשר מתחרה תחת השם "מאקי אופניים". סרדיוקוב דחק מהמקום השני לשלישי את הסגן של אריאל שלי, אנדריי שילר מאודיוקודס הייטק באר שבע, רוכב חזק, שאולי התעייף בחימום ארוך במיוחד שערך על המסלול החל מרבע לשבע ועד כמעט שמונה וחצי...
בסיום, שלוש שניות בלבד הפרידו בין שלי שניצח לסרדיוקוב שבמקום השני. 40:24 דקות לעומת 40:27 דקות. הרחק מאחור, כשלוש דקות אחרי, שינדלר בזמן של 43:08 דקות. רביעי בדירוג אונדרי דוד לוי מבנק לאומי, שסיים ארבע הקפות ב-45:08 דקות. חמישי, כרגיל בין הראשונים, רכז ליגת הריצה, הרוכב ליאור בויום מקבוצת קמ"ג, שחצה את קו הסיום כעבור 45:10 דקות.
מהניקוד המצטבר של ארבע תחרויות עולה, כי קבוצת בנק לאומי צועדת במקום הראשון בטבלה, עם 1092 נקודות. במקום השני קמ"ג – 1073 נקודות. רותם אמפרט נגב במקום השלישי ולה 1063 נקודות. למשטרה שבמקום הרביעי יש 1059 נקודות. תרכובות ברום במקום החמישי עם 902 נקודות. התחרות הבאה, החמישית והלפני אחרונה, מתוכננת ליום שישי 7/3. על המיקום, תבוא הודעה בהמשך.

על קו הזינוק. 38 מתחרים מ-13 מקומות עבודה

הראל סוויסה וניר פינקלשטיין. תדרוך לפני היציאה

הסיבוב הראשון. על ההתחלה אריאל שלי נטל את ההובלה

צילום ממבט על. היישוב מיתר ברקע

אריאל שלי ומקסים סרדיוקוב. שני המובילים

ליאור בוים מקמ"ג נכנס לסינגל הראשון. סיים חמישי